fbpx

Vučić: Mnogo novca ulažemo u jug Srbije

Bujanovac, Grdelička Klisura (foto Han info, FB)-Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u nedelju da će Koridor 10 biti završen naredne godine i da očekuje da će radovi na najkomplikovanijoj deonici kroz Grdeličku klisuru biti završeni do juna naredne godine, prenosi agencija Beta.

Obilazeći deonicu od 26,5 kilometara u Grdeličkoj klisuri, Vučić je rekao da nije zadovoljan što se kasni radovima, ali da veruje da će sve biti završeno naredne godine.

„Kasnimo, nisam srećan i zato sam vikao jutros na (direktora preduzeća Putevi Srije Zoran) Babića i on na mene, ali radnici zaista vredno rade i verujem da ćemo do kraja maja, početka juna biti završeno sve, osim jedne cevi kroz tunel Manajle“, rekao je Vučić novinarima i dodao da bi druga cev kroz tunel trebala da bude gotova do novembra 2018. godine.

Vučić je rekao i da će oko Nove godine biti završeno sedam kilometara puta istočnog kraka Koridora 10, kod Pirota i dodao da su tu najteži radovi oko Sićevačke klisure.

„Kada budemo završili taj deo, sledeće godine imaćemo kompletno završen Koridor 10 i istočni i južni krak“, najavio je Vučić.

Vučić se osvrnuo i na ekonomsku situaciju na jugu zemlje, istakavši da će u Leskovac doći britanska kompanija „Delfaj“ a da će Vranje dobiti novo pozorište.

„Mnogo novca ulažemo za jug Srbije i verujem da će se to nastaviti“, rekao je Vučić.

Sa predsednikom su radove u Grdeličkoj klisuri obišli ministarka građevinarstva, saobraćaja, infrastrukutre Zorana Mihajlović i predsednik Republike Srske Milorad Dodik koji je rekao da mu je drago što u tom poslu učestvuju firme iz RS.

„Čestitam na ovom projektu, ovo je jedna od najzahtevnijih trasa u ovom delu Evrope. Drago mi je da vidim svaki napredak koji Srbija ostvari“, rekao je Dodik.
Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.