Opštinsko veće: Od Koordinacionog tela po 7.000 za korisnike socijalne pomoći

Kupština sledeće nedelje o danas usvojenim predlozima programa rada, sa  planovima finansijskog poslovanja  javnih preduzeća i ustanova u 2018. godini. Reč je o  PU „Naša radost“, Domu kulture „Vuk Karadžić“, Biblioteci „14. novembar“, Sportskom centru „Mladost“ i Turističkoj organizaciji Bujanovac

Reč je o sredstvima Koordinacionog tela za socijalu: Pavlović

BUJANOVAC, 22. decembar 2017. –  Opštinsko veće  usvojilo je nacrt Odluke o rebalansu budžeta opštine Bujanovac za 2017. godinu, drugi  u ovoj godini.

U odnosu na prethodni rebalans prihodi su, po rečima Bobana Pavlovića, načelnika Odeljenja za finansije i pomoćnika predsednika  bujanovačke opštine, povećani za 889.000 dinara.

Ta sredstva dalo je Koordinaciono telo Vlade Republike Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa. Ona su namenjena za 127 korisnika socijalne pomoći koji će dobiti po 7.000 dinara – rekao je Pavlović.

Predsednik opštine Bujanovac Šaip Kamberi objasnio je da su ova sredstva samo prebačena sa jedne na drugu poziciju.

Ovogodišnji budžet do sada je realizovan sa 92, 32 odsto. Nadam se da će  naredne nedelje realizacija biti 94 procenta – kazao je Kamberi.

Konačnu reč o rebalasu budžeta za ovu godinu daće odbornici u Skupštini opštine Bujanoavac koja će biti održana iduće nedelje.

Na njenom dnevnom redu naći će se i danas usvojeni predlozi Programa rada, sa  planovima finansijskog poslovanja  javnih preduzeća i ustanova u 2018. godini. Reč je o  PU „Naša radost“, Domu kulture „Vuk Karadžić“, Biblioteci „14. novembar“, Sportskom centru „Mladost“ i Turističkoj organizaciji Bujanovac.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *