Izbori u Preševu: Izlaznost oko 50%, čekaju se rezultati

Pri ovoj izlaznosti, zajedničkoj srpskoj listi za prelazak cenzusa od 5 odsto biće potrebno između 900 i 1.000 glasova

BUJANOVAC, PREŠEVO, 24. decembar 2017. (foto Titulli.com) – Prema nezvaničnim podacima Opštinske izborne komisije (OIK), na vanredne lokalne izbore u Preševu izašlo je oko 19.000 birača, odnosno oko 50 odsto od 38.860 upisanih.

Pri ovoj izlaznosti, zajedničkoj srpskoj listi za prelazak cenzusa od 5 odsto biće potrebno između 900 i 1.000 glasova.

Nenad Mitrović, predsednik bujanovačkog odbora SNS, koji koordinira izborne ativnosti srpske liste, rekao je za Bujanovačke „da je zadovoljan odzivom srpskih birača“, ali nije mogao da iznese precizniju procenu o izlaznosti.

Naša lista nema svog predstavnika u OIK, tako da ćemo morati da sačekamo nezvanične rezultate, izjavio je Mitrović.

Portal na albanskom Titulli.com preneo je izjavu predsednika OIK Zećirje Miftarija, koji je rekao da neka biračka mesta u centru Preševa nisu zatvorena u 20 sati jer je veliki broj građana u tom momentu čekao u redu za glasanje.

Za sada iz Preševa nema ni nezvaničnih procena o tome koja je od 8 izbornih listi osvojila najviše glasova, ali poznavaoci procenjuju da su favoriti PDD Rize Haljimija, DPA Ragmija Mustafe i AP Šćiprima Arifija, koji se nalazi na čelu Privremenog organa koji vodi opštinu pošto je 24. avgusta raspušten lokalni parlament.

Na izborima u Preševu 2016. izlaznost je bila 46 odsto.

Osim u Preševu, u nedelju su održani izbori u Pećincima, Mionici, Negotinu i Kostolcu.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *