SNS: Srpska lista u Preševu ipak iznad cenzusa

Miloš Vučević, potpredsednik SNS rekao je da je lista srpskih partija „Aleksandar Vučić-za Srbiju jedinstveno“ u Preševu osvojila 5,2 odsto glasova

BUJANOVAC, PREŠEVO, BEOGRAD, 25. decembar 2017.   – Lista “Alеksandar Vučić – za Srbiju jеdinstvеno“, koja jе okupila i drugе srpskе partijе, osvojila 920 glasova, odnosno 5,2 odsto na izborima u Preševu održanim u nedelju, izjavio je Miloš Vučević, potpredsednik SNS.

On je dodao da je izlaznost u Preševu bila 51 odsto, a da ponavljanje izbora na nekoliko izbornih mesta neće uticati na rezultat srpske liste.

Prema nezvaničnim rezultatima izbora u ponedeljak u podne, srpskoj listi nedostajalo je nekoliko glasova za prelazak cenzusa.

Prema informacijama iz Preševa, izbori će biti ponovljeni na 6 izbornih mesta.

Prema nezvaničnim rezultatima izbora, prema pisanju medija na albanskom, najviše glasova osvojila je Alternativa za promene (AP) Šćiprima Arifija- oko 15.000 ili 37 odsto.

Druga je Demokratska partija Albanaca (DPA) Ragmija Mustafe sa 5.000 ili 27 odsto glasova, dok je treća Partija za demokratsko delovanje (PDD) sa 2.800 ili 15 odsto glasova.

Cenzus je prešao još novoformirani Pokret za reforme sa blizu 10 odsto glasova.

 
Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *