Humanitarni koncert za crkvu u Karadniku

BUJANOVAC, 3. januar 2018. – Humanitarni koncert za izgradnju pravoslavnog hrama Vaznesenja Gospodnjeg u selu Karadnik, koja je počela 2014, održan je krajem prošle godine u Domu kulture u Bujanovcu.

Potrebni još fasada i ikonostas: protojerej Bora Veličković

Za završetak crkve u  Karadniku, nadomak Bujanovca, po rečima protojereja Bore Veličkovića, starešine hrama, neophodno je da se uradi fasada, ikonostas i unutrašnji moleraj.

Hram Vaznesenja Gospodnjeg, u kome je već za Spasovdan održano bogosluženje, izgrađen je zahvaljujući dobrovoljnim prilozima stanovnika Karadnika, donatorstvu Opštine Bujanovac i ljudi dobre volje susednih naselja – podseća sveštenik Bora.

Nastupili su članovi folklorne sekcije Udruženja penzionera Grada Vranja, Kulturno umetničkog društva „Vrelo“ iz Rakovca, koje iduće godine  slavi 40. rođendan, i bujanovački Hor Sveti Prohor Pčinjski, sa solo nastupima nekoliko  njegovih članova.

Izvođači su se predstavili mnoštvom koreografija i muzičkih izvođenja. Delovali su kao vrhunski profesionalci. Publika, iako malobrojna, umela je to da nagradi brojnim aplauzima.

Humanitarnom koncertu u Domu kulture, sa kojeg je prihod od ulaznica namenjen završetku hrama u Karadniku, između ostalih prisustvovali su predstavnici Vojske Srbije i Srpske pravoslavne crkve.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *