fbpx

Pobednici preševskih izbora kod Haradinaja: Za jače veze sa Bujanovcem i Preševom

BUJANOVAC, PRIŠTINA, 12. januar 2018. (foto Presheva.com) – Kosovski premijer Ramuš Haradinaj razgovarao je u Prištini sa albanskim političkim liderima iz Preševa, Šćiprimom Arifijem i Samijem Salihuom, koji su nakon prvog kruga prevremenih lokalnih izbora u Preševu najavili da će formirati vladajuću koaliciju u toj opštini, prenosi agencija Beta pisanje medija na albanskom sa juga Srbije.

Albanski mediji u Preševu preneli su da je tokom sastanka kosovski premijer najavio da će ubuduće biti ojačane veze Kosova sa tri opštine na jugu Srbije – Preševom, Bujanovcem i Medveđom, u kojima živi albansko stanovništvo.

Albanski lideri iz Preševa su od kosovskog premijera zatražili da „Albanci iz preševske doline postanu integralni deo u budućim pregovorima Srbije i Kosova u Briselu“.

Osim političkih tema kosovski premijer je sa političkim liderima Albanaca iz Preševa razgovarao i o konkretnim projektima iz oblasti ekonomije, infrastrukture, kulture i obrazovanja u Preševu i Bujanovcu čija realizacija treba da počne ove godine, uz finansijsku podršku Prištine.

Prema preliminarnim rezultatima prevremenih lokalnih izbora Alternativa za promene (AP), čiji je lider Šćiprim Arifi, osvojila je 16 odborničkih mesta, dok je grupa građana Pokret za reforme Demokratske partije Albanaca čiji je lider Sami Salihu, osvojila četiri odbornička mesta u preševskoj Skupštini, koja ima ukupno 38 odborničkih mesta.

 

Prevremeni lokalni izbori u Preševu održani su 24. decembra 2017.godine, a tu opštinu očekuje i drugi krug lokalnih izbora.
Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.