Mitrović: Zainteresovani smo za vlast u Preševu

BUJANOVAC, PREŠEVO, 29. januar 2018. – Zajednička lista nekoliko srpskih stranaka, koja je posle ponovljenih izbora u Preševu održanih u nedelju osvojila dva odbornička mandata, zainteresovana je za učešće u lokalnoj vlasti, izjavio je za Bujanovačke Nenad Mitrović, narodni poslanik SNS, koja predvodi listu “Aleksandar Vučić-Za Srbiju jedinstveno”.

  • Čekamo najpre zvanično proglašenje izbornih rezultata, a nakon toga i poziv najjače partije na konsultacije. U ovom trenutku rano je govoriti o mogućim koalicijama, ali smo svakako zainteresovani za učešće u preševskoj vlasti, rekao je Mitrović, koji je i predsednik bujanovačkih naprednjaka.

Pobednik izbora u Preševu od 24. decembra 2017. je Alternativa za promene Šćiprima Arifija sa 15 osvojenih mandata posle ponovljenih izbora na jednom glasačkom mestu.

Arifi je predsednik Privremenog organa i vodi opštinu od raspuštanja parlamenta, a lideri do sada najjačih preševskih stranaka, Riza Haljimi (PDD) i Ragmi Mustafa (DPA) optužuju Arifija za saradnju sa vlastima u Beogradu i sa SNS.

Lokalni mediji uveliko spekulištu da bi lokalnu vlast, mogli da formiraju Alternativa za promene, Pokret za reforme i srpska lista sa ukupno 20 odbornika.

Nezvanične rezultate izbora u Preševu pogledajte OVDE.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *