Uniforme za Vojsku od danas iz Bujanovca

Vulin je u Bujanovcu rekao da se VS oprema novim uniformama koje se proizvode u vranjskom Jumku, a od danas i u njegovom novootvorenom pogonu u Bujanovcu

Bujanovac, 1. februar 2018. – Pogon konfekcije vranjskog Jumka otvoren je u četvrtak u Bujanovcu, u prisustvu ministra odbrane Aleksandra Vulina i generala Ljubiše Dikovića, načelnika Generalštaba Vojske Srbije.

Vulin je u Bujanovcu rekao da se VS oprema novim uniformama koje se proizvode u vranjskom Jumku, a od danas i u njegovom novootvorenom pogonu u Bujanovcu.

Vulin je naglasio da je neophodno da svaki vojnik ima bar dva kompleta uniformi, i najavio da će uskoro biti raspisan konkurs za idejno rešenje radnih uniformi.

Nacelnik Generalstaba VS general Ljubiša Dikovic rekao je medijima da je do sada Jumko za VS isporučio 55.000 kompleta uniformi.

Generalni direktor Jumka Branislav Trajković podsetio je da u pogonu u Bujanovcu u dve smene radi 64 radnika iz bujanovačke opštine.

Svečanom otvaranju Jumkovog pogona u Bujanovcu, izmedju ostalih prisustvovali su Dragan Stevanović, drzavni swkretar u Ministarstvu privrede, Nenad Mitrović, narodni poslanik iz Bujanovca, Slavisa Bulatovic, poslanik iz Vranja i gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković.

Događaju nisu prisustvovali predstavnici opstinske vlasti iz Bujanovca.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *