ŠAH: Sretenjski turnir „BUJANOVAC OPEN“ 18. februara

Posebne nagrade za najmlađe

BUJANOVAC, 4. februar 2018. –  U Stručnoj školi „Sveti Sava“ u Bujanovcu, 18. februara, sa početkom u 11 časova,  biće  održan  drugi „Sretenjski šahovski turnir Bujanovac  2018.“

Organizator  turnira je  bujanovački ŠK  Jug, u saradnji sa  SŠ „S. Sava“, pod pokroviteljstvom Opštine Bujanovac. 

Takmičari mogu da se prijave najkasnije pola sata pre početka takmičenja, mada organizatori mole sve zainteresovane da to učine bar dan ranije.

Miroslav Nisić, predsednik  ŠK Jug koji se protekle prvenstvene  sezone   takmičio u Ligi Centralne Srbije-grupa Jug, najavljuje da će  se turnir igrati po Švajcarskom sistemu u  9 kola po FIDE pravilima za ubrzani šah. 

  • Turnir je otvorenog karaktera i može se prijaviti svaki zainteresovani šahista bez kategorije, titule, bez obzira na mesto življenja.  Kotizacija  za učešće na turniru se ne plaća. Tempo igre je 10 minuta po igraču. Svaki učesnik treba  da ponese ispravan šahovski sat i standardnu šahovsku garnituru. Prva tri najuspešnija takmičara biće nagrađena šahovskim garniturama. Uz to, posebne nagrade biće dodeljene  najbolje plasiranoj  juniorki, junioru i veteranu, kao i  najuspešnijem  nenagrađenom  junioru  iz bujanovačke opštine. Takođe svaki osvajač nagrade dobiće i diplomu – ističe Nisić.

Prvi Sretenjski šahovski turnir u bujanovačkoj SŠ “S.Sava” odigran je 12. februara 2017. godine, kada je za najboljeg proglašen fide majstor  Nebojša Ristić iz Vranja.

Predsednik Šahovskog  saveza Pčinjskog okruga Nenad Tasić podseća da je tada učestvovalo preko  50 igrača iz Pčinjskog i Jablaničkog okruga.

  • Osim igrača, na turniru je bilo prisutno  preko 30  gledalaca, ljubitelja šaha i gostiju. Ova sportska manifestacija protekla je u fer i korektnoj atmosferi. Na  osnovu razgovora sa učesnicima, gledaocima i građanima Bujanovca i drugih opština  smatramo da imaju pozitivan stav prema jednom ovakvom turniru sa željom da bude tradicionalan.  Smatramo da je to, ujedno, i  promocija opštine Bujanovac kao dobrog domaćina – naglašava Tasić.     

Zainteresovani za učešće na turniru mogu da se prijave telefonom na broj  060-651-73-00  ili elektronskom poštom: takmicenje.u.sahu@gmail.com.

 

 

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *