fbpx

Policajci spasili čoveka sa litice na Markovom kaletu

Markovo kale (foto wikipedia)

BUJANOVAC, VRANJE, 5. februar 2018. (naslovna foto: MUP Srbije)- Goran Ranđelović (43) i Marjan Nedeljković (33), pripadnici vranjske policije spasili su tokom vikenda život tridesetpetogodišnjem muškarcu koji je sedeo na litici utvrđenja Markovo Kale nadomak Vranja.

  • Bojali smo se da se ne oklizne i ne padne. Brzo smo ga uhvatili za ruku i povukli na sigurno, priča za „Policiju danas“ Ranđelović.

On kaže da je neposredno pre dežurnoj službi prijavljeno da muškarac sedi na visokoj litici. Sa kolegom Nedeljkovićem odmah se uputio tamo.

  • Za samo nekoliko minuta smo stigli i počeli da tragamo za njim. Videli smo ga na steni, ispod koje je bila je velika provalija. Polako smo mu prišli, priča Nedeljković i dodaje da je sve vreme razmišljao kako da ga najbezbednije sklone sa litice.

Obojica policajaca ističu da su im najveća satisfakcija spasen život, ali i suze i zahvalnost njegove porodice.

Ranđelović i Nedeljković u službi građana su dugi niz godina, Ranđelović od 1995. a Nedeljković od 2009. godine.

  • Za to vreme imali smo mnogo različitih slučajeva u kojim je trebalo očuvati pribranost, biti maksimalno oprezan, spretan ali i jako brzo delovati. Naučili smo da radimo u timu i da se razumemo pogledima. To je veoma bitno za naš rad, kažu ova dvojica hrabrih policajaca.Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.