U Prištini formiran Sekretarijat zajednice albanskih opština

BUJANOVAC, PRIŠTINA, 18. februar 2018. (foto Titulli.com) – Zajednica opština u kojima žive Albanci iz regiona formirala je svoj Sekretarijat, a prema najavama članica on će se baviti ekologijom i komunalnim temama.

Kako prenose mediji na albanskom, predsednici opština istakli su da formiranje ovog tela ne treba da izazove „paniku i dramu“ jer se ne radi o nekakvoj tajnoj organizaciji već o savezu koji treba da unapredi život građana u kojima žive Albanci.

Učesnici su naglasili da svi građani dele iste probleme kao što su ekologija, javni prevoz, komunalije, uređenje zelenila i slično, koje će pokušati da rešavaju zajedno.

  • Skupu u Prištini, pored gradonačelnika Tirane, Prištine i Tetova, prisustvovao je i Šćiprim Arifi, čija je Alternativa za promene pobednik lokalnih izbora u Preševu, koji je građanima Kosova čestitao 10 godina od proglašenja nezavisnosti od Srbije.

Podsetimo da je 2015. u Preševu formirana Zajednica albanskih opština Preševske doline, kao odgovor na Zajednicu srpskih opština na Kosovu, ali ona nije zaživela u praksi.

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *