fbpx

Konstitutivna sednica SO Preševo, Srbi deo vlasti

BUJANOVAC, PREŠEVO, 19. februar 2018. –  Koalicija nekoliko srpskih partija “Aleksandar Vučić-Za Srbiju jedinstveno” biće deo lokalne vlasti posle konstitutivne sednice SO Preševo u ponedeljak (19. februar).

Ovo je za Bujanovačke potvrdio izvor blizak Alternativi za promene (AP), koji kaže da će uz ove dve liste deo vladajuće koalicije biti i Pokret za reformu DPA.

Sagovornik Bujanovačkih podseća da su predsednici Alternative za promene  i Pokreta za reformu DPA, Šćiprim Arifi i Sali Salihu, 6. februara postigli dogovor o podeli opštinske vlasti.

Ove političke stranke su na izborima 24. decembra 2017. ukupno osvojile  18 odborničkih mandata, pa će sa dvojicom srpskih odbornika imati većinu  od 20 odbornika za formiranje vlasti.

SO Preševo ima ukupno 38 odbornika.

Na konstitutivnoj sednici Skupštine opštine Preševo trebalo bi da se verifikuju odbornički mandati, izabere predsednik, njegov zamenik i sekretar SO, kao  i predsednik opštine.

Vanredni izbori u Preševu održani su 24. decembra 2017. godine, na kojima je Alternativa za promene osvojila 15, Demokratska partija Albanaca 11, Partija za demokratsko delovanje 6, Pokret za reforme DPA 3, Srpska lista 2 i Demokratska unija doline  1 odbornika.
Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.