Rahim Salihi odgovara Mitroviću: Idite pred radnike a ne pred medije

BUJANOVAC, 23. februar 2018. – Rahim Salihi, šef kabineta predsednika opštine Bujanovac, reagujući na izjavu poslanika SNS Nenada Mitrovića, koji je lokalnu vlast optužio kako želi da zatvori radna mesta u Gumoplastici, kaže za naš portal da to nema veze sa stvarnošću:

  • Lokalna samouprava nema nikakvu nadležnost nad Gumoplastikom, a stvar je naše dobre volje što smo razgovarali sa radnicima ove firme koji su u štrajku, u pokušaju da zajedno rešimo problem, kaže Salihi za Bujanovačke.

Radnici Gumoplastike štrajkuju od decembra 2017, a u petak su protestovali u centru Bujanovca, gde je sa njima razgovarao predsednik opštine Šaip Kamberi.

On Mitroviću, koji je predsednik SNS u Bujanovcu i šef odborničke grupe okupljene oko te stranke, poručuje da je najbolje da se pojavi pred radnicima.

  • Bilo bi u redu da oni, koji godinama unazad odlučuju o rukovodstvu Gumoplastike i njenoj poslovnoj politici, sada izađu pred radnike a ne pred novinare da daju izjave, kaže Salihi.

Odgovarajući na optužbe Mitrovića da je cilj lokalne vlasti gašenje radnih mesta, Salihi kaže da to nije tačno:

  • U prošloj godini smo iz budžeta za male prevrednike i preduzetnike izdvojili deset puta više novca nego ranije, za subvencije poljoprivrednicima 4 puta više, tako će biti i ove budžetske godine, a kako brinemo o svakom radnom mestu najbolje govori to što niko od radnika ugašene Direkcije nije ostao na ulici, kaže Rahman Salihi, šef kabineta Šaipa Kamberija.



Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *