Milković: Šaip i Stojanča žele da od GMP naprave građevinski plac

BUJANOVAC, 1. mart 2018. – Vrlo je sumnjivo to što su štrajkači Gumoplastike organizovali protest u centru Bujanovca prošlog petka, baš u vreme održavanje sednice skupštine, reaguje odbornik Miodrag Milković na demanti štrakačkog odbora ove fabrike koji su Bujanovačke objavile u sredu.

-Ne stoje navodi iz demantija da je poslanik Nenad Mitrović, koji je i šef naše odborničke grupe oko SNS, odbio sastanak sa štrajkačima. Mi smo samo želeli da se sastanak odloži jer je u petak bila zakazana sednica skupštine, za nas veoma važna, obzirom da se birao novi šef parlamenta a mi u vezi toga imali sastanak odborničke grupe, kaže Milković.

On dodaje da su na štrajkače apelovali da se sastanak održi posle skupštine, u fabrici:

-Do protesta je, međutim, ipak došlo. Mitrović i ja smo sreli radnike na trgu, preneli smo im da ne bežimo od sastanka, ali da on bude u fabrici, i preneli im da moraaju da zadrže proizvodnju i sadašnje partnere jer je to uslov naše podrške. Nećemo da podržimo nikoga ko želi da ugasi proizvodnju tako što bi svi zaposleni uzeli socijalni program, kaže Milković.

Međutim, nastavlja on, u tome su dobili podršku lokalne vlasti:

-Pozadina svega je da GMP ode u likvidaciju a njena imovina se, kao atraktivna lokacija u centru Bujanovca od 4 heektara, proda kao građevinska parcela, što je cilj koalicije Šaipa Kamberija, predsednika opštine i njegovog zamenika Stojanče Arsića. To se čuje i na snimku Bujanovačkih gde vođa štrajka priznaje kako je znao da će ih primiti njih dvojica, tvrdi Milković.

On dodaje da GMP ima problema i u rukovođenju i u disciplini i u organizaciji posla, i poziva lokalnu vlast „da pomogne ako želi u tom delu“, a ne da jednostrano podržava štrajkače.

-Pozadina svega su ta 4 hektara imovine Gumoplastike u centru grada, zaključuje Milković.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *