Tijana i Anđela među najboljim besedničarima na takmičenju u Užicu

BUJANOVAC, 20.mart 2018. – Na 22. Republičkom takmičenju u besedništvu, održanom u subotu u Užicu, učenica 4. razreda bujanovačke SŠ „Sveti Sava“ Tijana Mitić zauzela je visoko drugo mesto, dok je njena školska drugarica i vršnjakinja Anđela Milosavljević bila peta.

S obzirom da je to za njih, njihovu profesorku Draganu Stošić , kao i školu, bilo prvo takmičenje ovakve vrste, plasman je za sve utoliko značajniji.

– Na put put smo krenule optimistički, ali ne sa prevelikim očekivanjima… – započinje Tijana.

– Osim što smo u podsvesti imale stalni osećaj da debitujemo, znale smo i da imamo jaku konkurenciju, jer smo bile među 28 učenika iz 14 stručnih škola iz oblasti ekonomije, prava, ugostiteljstva, trgovine i turizma – nastavlja Anđela.

– Znamo da smo jedna drugoj velika podrška. Nismo samo drugarice… To je i sestrinski odnos – otrkrivaju ove dve uzorne maturantkinje, koje planiraju da upišu Pravni fakultet u Nišu.

Sa lepim uspomenama o gostoprimstvu Užičana, uz puno poštovanja prema profesorki Dragani i rukovodstvu škole, zahvalne su za nesebičnu pomoć svoje mentorke, koja im je, vele, pomogla da prirede malo iznenađenja za sve.

Zadovoljstvo ne krije ni Tijanina i Anđelina profesorka, kojoj je drago što su njene učenice imale priliku za sticanje novog iskustva.

– Ujedno se zahvaljujem direktorki škole Biserki Jović i deci na ukazanom poverenju i podršci –kaže profesorka Stošić koja je tek godinu dana na radu u SŠ „S.Sava“.

Zbog uspeha školske takmičarske ekipe i ove sredniškolske ustanove, koja je u ekipnom plasmanu osvojila 10. mesto, naravno, presrećna je i direktorka škole.

– Svako takmičenje, za koje stigne prijava, motiviše nastavnike. Dragana je zaista uspešno pripremila učenice. One su dostojno reprezentovale našu školu. Ponosni smo njihovim nastupom i postignutim uspehom. Zahvalni smo i lokalnoj samoupravi koja je isfinansirala sve ovo. Nadam se da će i drugi put – kaže direktorka Jović.

Drugoplasirana na 22. Republičkom takmičenju u besedništvu Tijana Mitić nastupila je u kategoriji sa izabranom besedničkom temom „Biram da ostanem“, dok je petoplasirana Anđela Milosavljević besedila o temi „Danas nama kažu deci ovog veka.“

Pokrovitelj manifestacije je Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *