Muzička škola: Nagrade za bujanovačke harmonikaše

BUJANOVAC, 21. mart 2018. – Tročlana ekipa takmičara, sa nastavnikom harmonike Milošem Stoimenovim, iz Škole za osnovno muzičko obrazovanje iz Bujanovca pobrala je nagrade na Međunarodnom takmičenju harmonikaša „Viva harmonika“, održanom od 16. do 18 marta u Aleksincu.

Vlasnik pobedničkog pehara u kategoriji dva A postala je učenica 4. razreda bujanovačke Muzičke škole Isidora Tašković iz Levosoja.

Njena sestra Marija, učenica 2. razreda iste škole, osvojila je drugo mesto u kategoriji jedan A. Takođe druga nagrada pripala je i Marijinom vršnjaku iz susednog Oslara, Lazaru Trajkoviću.

Talentovani harmonikaški trio i nastavnik Stoimenov prezadovoljni su postignutim uspehom takmičarske ekipe i Škole za osnovno muzičko obrazovanje u Bujanovcu, koju ove školske godine pohađaju 102 učenika.

Na proteklom Međunarodnomm takmičenju harmonikaša „Viva harmonika“, prema Stoimenovim rečima, učestvovalo je pedesetak studenata i učenika srednjih i nižih muzičkih škola, uglavnom iz republika nekadašnje SFRJ.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *