fbpx

Širi se pešačka zona novcem od Koordinacionog tela

BUJANOVAC, 23. april 2018. Odlukom Skupštine opštine Bujanovac u ponedeljak, od 112.566.690 miliona dinara,  koje je bujanovačkoj opštini odobrilo Koordinaciono  telo, najviše sredstava raspoređeno  je za rekonstrukciju lokalnog puta od bivšeg „Integrala“ do uključenja na regionalni put u selu Krševica.

Za ovu namenu je predviđeno 24.146.676 dinara.

Nešto manje, ukupno 24 miliona dinara, biće uloženo u asfaltiranje osam lokalnih puteva na teritoriji opštine Bujanovac.

Takođe, od sredstava Koordinacionog tela biće utrošeno 20 miliona dinara za sufinansiranje izgradnje regionalnog puta Muhovac-Zarbince, dok će na uređenje korita Trnovačke reke otići 17,22 miliona dinara.

Sledeći projekat po visini iznosa finansijskih sredstava je transfer stanica Bujanovac, za koju su planirana 13,4 miliona dinara.

Po 5 miliona raspoređeno je za izgradnju pešačke zone u delu ulice Karađorđa Petrovića i izgradnju spoljnih priključaka za transfer stanicu.

Preostalih 3,8 miliona dinara predviđeno je za uređenje bujanovačke  saobraćajne petlje.

Pavlović

Odlukom SO Bujanovac o budžetu za 2018. godinu očekivana sredstva od Koordinacionog tela za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa  bila su 115 miliona dinara, što je za 2.433,310 dinara manje od odobrenog iznosa.

To, međutim, kako je istakao Boban Pavlović, načelnik Odeljenja za finansije, neće uticati na smanjenje planiranih projekata.

 je, zbog toga, kod pojedinih došlo do izvesnog smanjenja  novčanog iznosa, u odnosu na predviđene ovogodišnjim  budžetom.
One thought on “Širi se pešačka zona novcem od Koordinacionog tela

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.