fbpx

Bahatost na delu: Betoniraju ulicu da bi postavili baštu

Bašta na ulici: Ulica Josifa Janjića na mestu gde se uliva na trg

Bujanovac, 20. maj 2018.- U filmu Ko to tamo peva ima ona replika kad Miško uzvikne: “Tata, vidi ovaj ore put!”

Nešto slično upravo se dešava u Bujanovcu dok čitate ovaj tekst, u nedelju 20. maja.

Neko upravo vadi kocku u ulici Josifa Janjića na samom ulasku na trg i pešačku zonu.

Stanari okolnih zgrada veruju da to vlasnik obližnjeg restorana sprema letnju baštu jer tamo gde mu je ona bila prošlog leta sada se nalazi drugi kafić.

Da, ali zašto baš u nedelju?

Sagovornici upućeni u problematiku navode da je to zato jer nedeljom ne rade nadležne inspekcije, a u ponedejak, kad se radovi završe, procedura je druga.

Tada, naime, inspekcija izlazi na teren, pa onda idu prijave, žalbe i podnesci, što je taman dovoljno vremena da prođe leto i sezona letnjih bašti.

Bujanovačke su prošle nedelje pisale o tome da su vlasnici dva kafića na trgu postavili bašte na zelenoj javnoj površini.

Načelnik Opštinske uprave Bujanovac Fadil Aliti rekao je za naš portal da je Komunalna inspekcija naložila uklanjanje ovih objekata, i da će to učiniti prinudno uz pomoć policije, ukoliko to ne urade sami vlasnici.

U nedelju 20. maja bašte su i dalje na zelenim površinama.

Bujanovačke će se ovom temom baviti i sledeće nedelje, kad nadležni dođu na posao.
3 thoughts on “Bahatost na delu: Betoniraju ulicu da bi postavili baštu

 1. Maca

  Kada bi neko napisao o deponiji koja se nalazi tik iza zid a ispod prozora radnje koja sprema hranu za decu, mislim da je to ne samo bahato nego je strašno i zarade tu.

  Reply
 2. Bujanovčanka

  Bas je lepo sto su pokrili ono ruglo ispred radnje,gde se sprema hrana a kerovi leže i pišaju u.travi a naša deca kupuju hranu,
  Početak ulice J. Janjića izgleda prelepo!

  Reply
 3. Bujanovčanka

  Pogledajte početak ulice Josifa Janjića, pored ćevabdžinice, kako lepo izgleda, nije više ruglo. Da se nagradi onaj ko je to uradio. Kad bi se i druga mesta tako sredila… Ako je ovo bahatost, šta je onda dobro?

  Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.