Ekonomski fakultet prima 90 brucoša, prijavljivanje još danas

BUJANOVAC, 21. jun 2018. – Prijavljivanje zainteresovanih kandidata za upis prve godine subotičkog Ekonomskog fakulteta, Odeljenja u Bujanovcu, počelo je u sredu a završava se danas i traje od 8-14 sati.

Kako prenosi RTV, prijemni ispit prijavljeni kandidati imaće mogućnost da polažu na tri lokacije, 27. juna na Fakultetu u Subotici i na Odeljenju Fakulteta u Novom Sadu, kao i 29. juna na Odeljenju Fakulteta u Bujanovcu.

Budući brucoši imaju mogućnost da konkurišu na sledeće studijske programe: Agrarna ekonomija i agrobiznis, Evropska i međunarodna ekonomija i biznis, Finansije, bankarstvo i osiguranje, Marketing, Menadžment, Računovodstvo i revizija, Trgovina i Poslovna informatika.

Kao novina koju je Ekonomski fakultet u Subotici uveo prošle godine ističe se studijski program Poslovna informatika, koji je akreditovan sa ciljem objedinjavanja informatičkih, menadžerskih i poslovno-ekonomskih znanja i veština.

Po završetku četvorogodišnjih osnovnih akademskih studija, studenti stiču zvanje diplomirani ekonomista, dok studenti studijskog programa Poslovna informatika stiču zvanje diplomirani poslovni informatičar.

Na prvu godinu osnovnih akademskih studija može se upisati 792 studenta (Subotica – 314, Novi Sad – 388 i Bujanovac – 90), od toga 489 studenata čije se studiranje finansira iz budžeta Republike Srbije i 303 studenta koji sami finansiraju svoje školovanje.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *