NSZ: Lakše do posla posle IT obuke

BUJANOVAC, VRANJE, 4. jul 2018. (foto Vranjenews)- Nacionalna služba za zapošljavanje (NSZ) najavila je da će organizovati atraktivnu obuku,koje će nezaposlenima obezbediti „neophodna znanja i veštine za rad u sektoru informacionih tehnologija (IT), prenosi VranjeNews.

– Reč je o programima java programiranje, izrada veb-aplikacija, PHP i .Net programiranje.

Ovo su samo neki od programa koje smo obezbedili za svoje korisnike kako bi lakše našli posao – najavljuju iz Filijale NSZ u Vranju.

Dobro je poznato, dodaju iz Filijale, da budućnost pripada IT sektoru i da IT stučnjaci imaju najviše mogućnosti za zapošljavanje na tržištu rada u Srbiji, ali i širom sveta, poručuju iz vranjske filijale.

– Nacionalna služba za zapošljavanje je svoje programe obuka uskladila sa potrebama tržišta rada.

U planu je izvođenje specijalističkih informatičkih obuka u deset gradova širom Srbije, u koje će, u okviru prvog ciklusa koji počinje u septembru, biti uključeno 775 polaznika.

Prijave će biti otvorene na sajtu: www.itobuke.rs, od 9. do 22. jula.

Uslov je da su kandidati na evidenciji nezaposlenih Nacionalne službe za zapošljavanje, da imaju najmanje završenu srednju četvorogodišnju školu, sklonosti za informatičko programiranje, da poznaju rad na računaru i engleski jezik najmanje na A2 nivou.

Za više informacija, nezaposleni se mogu javiti svom savetniku za zapošljavanje ili pratiti sajt www.nsz.gov.rs, gde će redovno dobijati sve informacije o ovom programu.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *