Komunalac: Lišavanje slobode ili uvođenje discipline

BUJANOVAC, 5. jul 2018. – Dramatično je bilo u utorak 3. jula u Komunalcu, preciznije Radnoj jedinici Operativa kod stočne pijace u Bujanovcu.

Grupa radnika Mehanizacije i Vodovoda ovog javnog preduzeća tvrdi da su ih pretpostavljeni tog dana u 10:30 zaključali u krugu firme, čime su, kako navode, protivpravno lišeni slobode, pa su pozvali policiju čija je interventna patrola ubrzo stigla na lice mesta.

Kapiju je zaključao šef Operative dok je u krugu ostalo nas između 20 i 30 radnika pod izgovorom da se neki zaposleni ne vraćaju na vreme sa doručka, ali i da bi sprečio nas koji smo ostali unutra da izađemo, kaže za Bujanovačke uglas grupa radnika Komunalca, od kojih smo dobili i fotografije zakatanačene kapije.

Jedan od njih pozvao je zatim policiju čiji su pripadnici uzeli izjave od prisutnih.

Naši sagovornici ističu da se njihovi šefovi brane tvrdnjom da su kapiju zaključali zbog navale građana koji su želeli da dođu do besplatne kante za smeće koje je Komunalac proteklih dana delio onima koji su izmirili sve račune prema firmi.

Na drugoj strani, Ilir Tapi, tehnički direktor Komunalca za Bujanovačke kaže da je bilo opravdanih razloga za stavljanje lanca i katanca na kapiji.

Najpre, veća grupa građana došla je po kante koje su, međutim, već bile podeljene, ali oni nisu poverovali u to i želeli su da uđu i lično se uvere, kaže Taipi koji ipak dodaje da to nije bio osnovni razlog zaključavanja kapije.

Prema njegovim rečima, Komunalac ima veliki problem sa disciplinom zaposlenih:

Mora kapija da se zaključava jer više ne može ovako. Zaposleni izađu na doručak, izađu na kafu i više se ili ne vrate na posao, ili kasne. Zato smo zaključali, da vidimo ko se kad vraća sa pauze jer od sad će biti obavezno prijavljivanje na portirnici, kaže Taipi.

Radnici koji su u utorak ostali unutar kruga kažu da su im u policiji rekli kako će izjave i prijava za protivpravno lišavanje slobode biti predata tužilaštvu koje odlučuje ima li elemenata za krivičnu prijavu.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *