Vranjanci u polufinalu CITY GAMES igara

Finale na Zlatiboru 22. jula (foto VranjeNews)

Veliko interesovanje publike (foto VranjeNews)

BUJANOVAC, VRANJE, 19. jul 2018. – Šestočlani tim Grada Vranja izborio je plasman u polufinale „City games“ karavana, koje će biti održano u petak 20. jula u Čačku, piše portal VranjeNews.

Vranjanci su, posle nadmetanja u sredu na bazenu kod Sportskog centra u Vranju, prošli zahvaljujući ranijem direktnom plasmanu timova iz Kragujevca i Knjaževca, pa im je treće mesto omogućilo prolaz.

Uz to, imali su odličan rezultat na prethodnom takmičenju u Knjaževcu, gde su osvojili drugo mesto.

U takmičenju po uzoru na „Igre bez granica“, na bazenu kod Sportske hale u sredu uveče, bili su izjednačeni sa drugoplasiranim timom iz Zaječara sa po 40 bodova.

Prema pravilima takmičenja, zbog poraza u poslednjoj disciplini, zauzeli su treće mesto, ali sveukupni rezultat doneo im je kartu za polufinale.

Polufinale u Čačku 20. jula: foto VranjeNews

Vranjanci su nastupili bez kapitena, sa izmenjenim sastavom.

– Zadovoljni smo rezultatom. Ovo je iskustvo više koje će nam pomoći da sagledamo naše nedostatke – rekao je Milan Marković, koji je preuzeo lidersko mesto u timu Vranjanaca.

Gradonačelnik Slobodan Milenković pohvalio je učesnike, ali i domaću publiku koja je u velikom broju bodrila sve timove.

– Vranjanci su bili borbeni i hrabri, uprkos lošem vremenu i na najbolji način predstavili svoj grad. Nadam se da će tako biti i u Čačku i da ćemo uspeti da izborimo dalji plasman – rekao je Milenković.

Ovo je prvi put da Vranje učestvuje u ovom sportsko-zabavnom takmičenju koje je, prema rečima organizatora, prepoznato kao pouzdan grad partner.

Očekujemo finale: gradonačelnik Slobodan Milenković (foto VranjeNews)

– Mislim da smo zasluženo otišli dalje, a učešće Grada je dobar primer zdravih stilova života, koje kao lokalna zajednica negujemo među omladinom – rekao je gradski većnik za sport Nenad Đorđević.

Finale takmičenja planirano je za 22. jul na Zlatiboru, a pobednik iz Srbije predstavljaće našu zemlju na međunarodnom finalu u Luksemburgu 2020. godine.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *