TAČI: Građani Bujanovca, Preševa i Medveđe najdiskriminijaniji u Evropi

Bujanovac, Priština, 24. jul 2018. (Foto ilustracija: Albanski lideri kod Hašima Tačija) – Predsednik Kosova Hašim Tači rekao je da su građani Preševa, Bujanovca i Medveđe „najdiskriminisanija zajednica u Evropi“.

„Sa njihovim liderima sam se i sastajao. Njihove dirljive priče su preokupacija svih nas, kako bi oni uživali svoja nacionalna i demokratska prava i kako ne bi bili najdiskriminisanija zajednica u Evropi“, kazao je Tači, prenela Slobodna Evropa.

On je to rekao na pres konferenciji povodom ideje o potencijalnoj razmeni teritorija – sever Kosova za Preševsku dolinu, a o kojoj govore pojedini političari.

„Kosovo će se uvek interesovati za albanske građane koji tamo žive“, rekao je Tači i dodao da razume zabrinutost političkih lidera za građane u Preševskoj dolini.

On nije odgovorio na pitanje novinara da li bi u konačnoj fazi dijaloga prihvatio da razgovara o podeli Kosova, već je, umesto toga, rekao da će konačni sporazum između Kosova i Srbije biti sporazum između dve nezavisne zemlje.

Tači je rekao da će se normalizacija odnosa sa Srbijom dogoditi putem „formalnog recipročnog priznanja“, a što će, smatra, omogućiti i članstvo Kosova u svim međunarodnim organizacijama, uključujući i UN.
Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *