Bujanovčani i Vranjanci na ultramaratonu od Beograda do Krfa

BUJANOVAC, VRANJE, 27. jul 2018. (foto VranjeNews)- Vranje će biti jedan od gradova domaćina, a atletski klub Vranjski maratonci jedan od učesnika maratona koji će se trčati od Hrama Svetog Save u Beogradu, preko Jagodine, Niša, Leskovca, Vranja, Bujanovca, Kumanova, Velesa, Polikastra, Soluna sve do Krfa.

Kako prenosi portal VranjeNews, maraton organizuje Atletski klub Plemenito srce 28. jula, na dan kada se navršava 100 godina od završetka Prvog svetskog rata.

Od vranjskih maratonaca planirano je da Ivan Stanković trči ceo maraton, dok će Mile Ristić i Saša Ćuković iz Bujanovca trčati određene etape.

Po planu je da 30. jula maratonci prođu kroz Vranje.

– Na kraju maratona, na Krfu će na spomen kosturnicama i vojničkim grobljimapoložiti venci i upaliti sveće za duše naših predaka – poručuju organizatori.

AK Plemenito srce je u poslednjih 20 godina učestvovao u više ovakvih podviga.

Neki od njih su i ultramaratoni do Hilandara, srpskog groblja Zejtinlik u Solunu, Kajmakčalana, Ostroga, Gračanice, ultramaraton Beograd – Moskva, do Banjaluke, Zebrnjaka.

Pokrovitelji ove trke su Vlada Republike Srbije i Ministarstvo odbrane, a svoj doprinos organizaciji daće i Ministarstvo unutrašnjih poslova. Patrijarh srpski Irinej dao je blagoslov za organizaciju ovog poduhvata.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *