Koha Ditore: Leposavić i Lešak za DEO BUJANOVCA i Preševo

BUJANOVAC, PRIŠTINA, 30 jul 2018. (foto PrntScr)Prištinski portal Koha, pozivajući se na svoje izvore, tvrdi da je jedna od opcija na pregovorima u Briselu da se Lešak i Leposavić, opštine na severu Kosova, razmene za Preševo i deo Bujanovca.

Predsednik Kosova Hašim Tači, međutim, nije želeo da govori o ovoj temi, ali je kazao da postoji verovatnoća da razmena teritorija bude jedna od tema u Briselu:

„Ne govorim o pisanjima koja nemaju adresu, spekulacijama i lažnim vestima, ne želim da komentarišem“, rekao je on.

Tači, kako prenosi Koha, nije bio u „mogućnosti da obeća da neće biti razmene teritorija, ali je ostavio otvorenu mogućnost da dve nezavisne države mogu da potpišu bilo kakav sporazum“.

O dijalogu u Briselu u ponedeljak se raspravljalo i u Skupštini Kosova, a Telegraf prenosi da je Milaim Zeka, poslanik partije NISMA Fatmira Ljimaja, izneo tvrdnju da će podela Kosova, odnosno razmena teritorija biti na dnevnom redu pregovora u Briselu.

-Pitate hoće li na Kosovu biti podele i razmene teritorije, ja vam kao špijun koji ima kontakte sa Briselom, kažem da će to biti tema – rekao je Zeka.

Nešto ranije, predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da ćemo, ako ne dođe do razgraničenja sa Kosovom, „za 40 godina braniti Vranje“.
One thought on “Koha Ditore: Leposavić i Lešak za DEO BUJANOVCA i Preševo

  1. žare

    Ma kakva razmena teritorija.Pošto se zna odakle su došli tj odakle su ih osmanlije doveli na prazne srpske prostore tamo i neka se vrate.Neka poslušaju savete hrvata :možete poneti samo blato na opancima(Mesić)

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *