Roditelji prvaka OŠ Branko Radičević decu izveli iz škole

 

Bujanovac, 3.  septembar 2018.- Gotovo tridesetak Srba nije danas pustilo svoju decu prvake da uđu u Oš Branko Radičević u Bujanovcu jer su nezadovoljni rasporedom učitelja i učiteljica ali i, kako nezvanično saznajemo, činjenicom da će svih pet odeljenja 1. razreda biti mešovita.

Kako Bujanovačke saznaju od roditelja, od pet odeljenja prvog razreda, tri je trebalo da budu mešovita sa srpskim i romskim đacima, a dva čisto romska.

-U ponedeljak, kad smo decu doveli u školu, ispostavilo se da su sva odeljenja mešovita. Ne pristajemo na to jer su u petak objavljeni spiskovi odeljenja koji su danas primenjeni, kaže jedan od roditelja.

On dodaje da će, ukoliko svih pet odeljenja bude mešovito, decu prebaciti u neku od lokalnih škola.

Prvi razred OŠ Branko Radičević upisalo je 88 redovnih predškolaca. Od toga dve trećine čine romski prvaci.

Do momenta objavljivanja ovog teksta nismo uspeli sa dobijemo nikoga iz škole.




5 thoughts on “Roditelji prvaka OŠ Branko Radičević decu izveli iz škole

  1. Zabrinuti roditelj

    Iz vaseg ugla citaoca stvarno lici na diskriminacuju roma. Ali problem je druge prirode. Jednostavno skola postoji zbog dece I romske I srpske , medjtim UCITELJI se ophode kao da deca postoje da bi oni imali zaposljenje…. Ko razume shvatice.

    Reply
  2. Светислав

    Овде није проблем мешовита одељења већ поштовања договореног. Зашто се ромска деца не уписују у школе на албанском језику? „Не могу наша деца са Ромском децом јер ће доћи до сукоба“- Вјолца, бивша директорка Дома културе иначе просветни радник.

    Reply
    1. Milan

      Ne može se dogovoriti aparthejd. Uostalom, nije li činjenica da romska deca upisuju u škole na srpskom jeziku najbolji dokaz da se žele integrisati u srpsko društvo? A to što je izjavila pomenuta gospođa ide njoj na čast.

      Reply
  3. Milan

    Održali ste svojoj deci pokaznu vežbu kako se ne treba ponašati.
    Ubeđen sam da su sva ta deca, nevezano za etničko poreklo ili materijalno stanje, bolji ljudi od svih nas.
    Bio sam đak te škole, u mešovitom odeljenju. Svi su mi drugovi bili i ostali dragi i sve sam ih listom pozivao na rođendane. Moji roditelji su insistirali na tome.

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *