STANKOVIĆ albanskim liderima: Vi u Srbiji imate POSEBAN TRETMAN

BUJANOVAC, BEOGRAD, 11. septembar 2018. – Predsednik Koordinacionog tela Zoran Stanković podseća da je političkim predstavnicima Albanaca iz ovih opština nebrojeno puta rečeno da oni nisu tema razgovora u Briselu kao i da su oni „građani Republike Srbije i da svoje probleme kao i do sada rešavaju u nadležnim državnim organima zemlje u kojoj žive“, saopšteno je iz Koordinacionog tela.

Povodom izjava političkih lidera tokom jučerašnje konferencije za novinare u Prištini, Stanković je rekao da teška retorika dovodi u zabludu obične ljude i da je veoma nepopularna.

„Kada tako lako kažete da ste najdiskriminisanija nacija, onda sigurno znate da ta teška retorika uvek upozorava na problem i loše kvalifikuje državu u kojoj živite. Ako to za vas podrazumeva da bi trebalo da imate poseban tretman onda sigurno znate da vi to u Srbiji imate, kao i brigu države koja poštuje Ustav RS, zakone i konvencije o pravima nacionalnih manjina i ulaže u te tri opštine i sredstva i napore kako bi građani što bolje živeli.

Kada kažete da bi vam bilo negde drugo bolje, onda morate da budete svesni koju političku igri igrate i za koga, kao i šta možete da dobijete, a šta da izgubite u njoj. Morate takođe, da budete svesni i kako se vaše reči reflektuju kod građana Srbije“, rekao je Stanković i dodao da su život i politika stalni proces donošenja odluka i preuzimanja odgovornosti.

Srce jednog političara mora da bude u glavi, rekao je Stanković i poručio albanskim liderima da povedu računa o građanima i da ne podižu tenzije tamo gde ih nema.

„Čuo sam juče na pomenutoj konferenciji za novinare od jednog političkog lidera Albanaca iz opštine Preševo, da ideja o granicama nije Tačijeva nego Albanaca iz Preševa iz 1992. godine. Upravo sam od istog tog političara čuo svojevremeno da je vreme da se stavi tačka na priče o promenama granicama na Balkanu i da Preševo i druge albanske opštine na jugu svoju budućnost treba da traže u okvirima Srbije“, objasnio je Stanković

On je istakao i da će, bez obzira na sve, Albanci u državi Srbiji imati uvek konstruktvinog saradnika čija ruka je pružena.

„Svi politički lideri iz opština Preševo, Bujanovac i Medveđa veoma dobro znaju da je najveći problem u tim opštinama ono što zanima obične ljude, a to je nezaposlenost. Koordinaciono telo će i dalje nastaviti kao i do sada da zajedno sa drugim državnim organima Republike Srbije radi na poboljšanju uslova života i rada grđana u tim opštinama “, nagalsio je Stanković.

Predsednik Koordinacionog tela istakao je da je u ove tri opštine juga centralne Srbije bezbednost stabilna, da nema međunacionalnih i drugih sukoba i tenzija.
Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *