Arsić: Mi smo taoci kosovske krize

BUJANOVAC, 12. septembar 2018. – Zamenik predsednika opštine Bujanovac Stojanča Arsić rekao je da sve ovo što se povremeno događa sa jugom Srbije, kao i odlazak albanskih predstavnika u Tiranu i Prištinu, treba posmatrati u sklopu pregovaračkih pozicija u Briselu, prenosi agencija FoNet.

On smatra da se političari sa juga Srbije po potrebi uvode u igru da malo podignu tenzije.

To ne koristi ni građanima na jugu Srbije, ni lokalnoj zajednici i samoupravi. Ni izjave koje ponekada dolaze iz Beograda, ni izjave odavde koje se plasiraju u Prištini. Sve to trpe građani Bujanovca, Preševa i Medveđa, upozorava Arsić.

On ukazuje da će ljudi u te tri opštine i dalje biti taoci rešavanja krize na Kosovi i još dugo će tapkati u mestu bez ozbiljnih investicija, bez otvaranja radnih mesta, bez onoga od čega se živi.

„I zato će nam mladi ljudi, i Srbi i Albanci, odlaziti iz ovih krajeva. Albanci u zapadnu Evropu, a Srbi prema Beogradu“, dodao je Arsić, koji misli da ovo ne vodi rešavanju krize na Kosovu i Metohiji, nego može samo da dodatno zakomplikuje stvari.

Arsić kaže da je čuo za jučerašnji sastanak političkih predstavnika Albanaca sa juga Srbije u Prištini, ali da detalje ne zna.

Ako su ispostavili zahtev Hašimu Tačiju da Skupština Kosova donese odluku o pripajanju Bujanovca, Preševa i Medvedje, onda su se obratili na pogrešnu adresu“, kaže Arsić.

Niko ne može da podnosi zahteve u ime opštine ili u ime Albanaca koji su građani Republike Srbije, poručio je Arsić i dodao da ne treba mešati problem Kosova i problem juga Srbije.

Odavno je rečeno da su to odvojeni problemi i da se rešavaju odvojeno. U Srbiji je to rešeno još 2000. godine, dok problem Kosova nije rešen i u toku su pregovori, a kako će se i kada završtiti, videćemo“, rekao je Arsić.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *