DSK: Zahtev za pripajanje Preševske doline Kosovu je neustavan

BUJANOVAC, PRIŠTINA, 13. septembar 2018. (foto Isa Mustafa/N1)- Lider Demokratskog saveza Kosova i bivši premijer Isa Mustafa poručio je predstavnicima Preševske doline da zahtev za pripajanje Kosovu otvara brojna bitanja, prenosi Danas pozivajući se na agenciju Tanjug.

Mustafa je na Fejsbuku napisao da je zabrinut za položaj Albanaca u tri opštine juga centralne Srbije, ali i da im je preneo da je „otvaranje pitanja teritorijalnog integriteta ne samo u sukobu sa kosovskim ustavom i Deklaracijom o nezavisnosti, već i rizikuje vraćanje pitanja državnosti Kosova na pregovarački sto“.

Nakon razgovora sa predstavnicima Bujanovca, Preševa i Medveđe u Prištini, Mustafa je na toj društvenoj mreži konstatovao da Beograd u ovom trenutku ne priznaje ni postojeće kosovske granice.

Ovim povodom oglasio se i šef poslaničkog kluba DSK Avdulah Hoti, koji je takođe konstatovao da je njihov zahtev za priključenje Kosovu protivustavan.

Uz dužno poštovanje prema Albancima (preševske) doline, takva rezolucija je protivustavna”, naveo je Hoti, preneo je portal Insajderi. 

On je izričit u tvrdnji da DSK neće glasati za takvo nešto u parlamentu, osim ako ne bude postojala volja za, kako je rekao, promenu kosovskog ustava.

 




One thought on “DSK: Zahtev za pripajanje Preševske doline Kosovu je neustavan

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *