Novi Sad: Povređeni Albanac stabilno

Bujanovac, Novi Sad, 9. oktobar 2018. (Foto www.kcv.rs)- Mladić albanske nacionalnosti Č. M. (19) koji je u noći između subote i nedelje pretučen u Novom Sadu, i koji je zadobio teške telesne povrede, operisan je i njegovo zdravstveno stanje je stabilno uz normalan postoperativni tok, saopšteno je danas iz Kliničkog centra Vojvodine, prenosi Novi magazin.

“Pacijent se i dalje nalazi na Odeljenju poluintenzivne nege Urgentog centra Kliničkog centra Vojvodine na lečenju i kontinuiranoj opservaciji”, navodi se u saopštenju za javnost.

Novosadska policija danas je saopštila da su četiri osobe uhapšene pod sumnjom da su u noći sa subote na nedelju napali dvojicu mladića albanske nacionalnosti.

Policija ih tereti za krivična dela nasilničko ponašanje i teška telesna povreda.

Uhapšeni su V. R. (22), D. R. (23), M. Z. (19) i J. P. (24) zbog sumnje da su u nedelju, oko pola tri ujutru, u Futoškoj ulici pretukli i naneli teške telesne povrede devetnaestogodišnjaku iz Prizrena, a lakše povrede dvadesettrogodišnjaku iz Novog Sada, navodi se u policijskom saopštenju za javnost.

Policija je u saopštenju potvrdila da su povređeni mladići albanske nacionalnosti.

Predsednik Matice Albanaca u Srbiji Demo Beriša pozdravio je danas činjenicu da su uhapšeni napadači na dvojicu mladića albanske nacionalnosti u Novom Sadu, ali je ostao pri izjavi da je napad na mladiće bio na nacionalnoj osnovi.

“Pohvalno je što je policija brzo identifikovala izvršioce, ali se istovremeno ne slažem sa kvalifikacijom krivičnog dela jer je napad na te momke bio na nacionalnoj osnovi”, rekao je Beriša agenciji Beta.

Naveo je da je razgovarao sa obojicom povređenih mladića i dodao da su mu obojica rekli da su pretučeni nakon što su napadači čuli da razgovaraju na albanskom jeziku.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *