Na Preševu zaplenjeno 200 pari lažnih Najk patika

Bujanovac, Preševo, 17. oktobar 2017. (Foto Uprava carina) – Carinici su u dva navrata prethodnih dana zadržali oko pola tone robe za koju se smatra da povređuje pravo intelektualne svojine poznatih brendova, a jedan takav pokušaj zabeležen je na graničnom prelazu Preševo, prenosi VranjeNews.

– Carinici su na Preševu posumnjali da se u kamionu turskih registarskih oznaka, koji je za uvoznika u Novom Pazaru iz Turske prevozio gotovo 22 tone materijala za zavese, nalazi i deo koji nije prijavljen.

Naime, detaljnim pregledom tovara carinici su ustanovili da je u jednoj od brojnih naizgled identičnih kutija sa robom sakriveno 200 pari “najk“ patika u čiju se autentičnost sumnja, a čija je vrednost procenjena na iznos od 600.000 dinara.

Carinska služba ima obavezu da za svaku robu, za koju se posumnja da je plagijat, prekine carinski postupak i o tome obavesti nosioca prava.

On ima rok od deset radnih dana da se izjasni da li je roba krivotvorena i da da saglasnost za njeno uništenje – saopšteno je iz Uprave carina.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *