Tončev: Mnogo je lepo kad vladaš sam

Bujanovac, Vranje, 17. oktobar 2018. (Foto VranjeNews) – Vi ste zahvalili vašim koalicionim partnerima iz SNS-a u Vranju na saradnji, ali ja hoću da vam poželim da ubuduće nemate koalicione partnere i da sami osvojite vlast u gradu, rekao je u utorak uveče na proslavi 28 godina vranjskog SPS-a potpredsednik partije i prvi surdulički socijalista Novica Tončev.

– Verujte mi da je lepo kad sami vladate, poručio je Tončev a prenosi VranjeNews.

U Surdulici, podsetio je Tončev, postoje dve stranke u skupštini, koje su u koaliciji na republičkom nivou, ne i na opštinskom. Dvadeset dva odbornika ima SPS, a trinaest naš koalicioni partner sa republičkog nivoa SNS.

-To je ukupno 35, nemamo ni žutih, ni zelenih, nikakvih drugih. Mi do sada ni sa kim nismo bili u koaliciji. A, verujte mi da je bilo lepo kada je došlo pismo u kome iz SNS-a traže da uđu u koaliciju sa nama u lokalu – rekao je Tončev.

Potpredsednik SPS-a je u tom momentu podsetio da je „pet godina bio provlačen po novinama kao najveći lopov“, te da je samo on „imao 24 krivične prijave, a načelnica opštinske uprave 18″…

– Kad sam dobio pismo od SNS-a u kome traže koalicioni dogovor, pitao sam naše buduće koalicione partnere da li su to sada odjednom utvrdili da smo pošteni, pa hoće sa nama, ili su oni veći lopovi od nas pa žele da zajedno krademo od opštine.

Nadam se da ću da dobijem odgovor na to pitanje- kazao je ironično Tončev sa bine na proslavi 28 godina vranjskog SPS-a.

Novica Tončev demantovao jepisanje pojedinih medija da će biti protivkandidat Ivici Dačiću za predsednika partije na Kongresu SPS-a 22. decembra.

– Pa ja sam ušao u SPS zbog Ivice Dačića. Jedino što meni smeta je „beogradizacija“ stranke.




One thought on “Tončev: Mnogo je lepo kad vladaš sam

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *