VUČIĆ: Razgraničenje uslov za trajan mir Albanaca i Srba

Bujanovac, Beograd, 17. oktobar 2018.- Predsednik Srbije Alaksandar Vučić je izjavio da smatra da je potrebno ustanoviti granicu između Albanaca i Srba, prenosi Radio Slobodna Evropa (RSE).

„Termin razgraničenje znači da imamo granice između Srba i Albanaca, za koje danas ne znamo gde su. Moje pitanje je gde su nam te granice, tamo gde mi kažemo ili tamo gde Albanci kažu?

Niko u svetu tačno ne zna gde su te granice“, izjavio je Vučić na pitanje Radija Slobodna Evropa (RSE) u vezi sa detaljima njegove politike o pitanju Kosova tokom sastanka Kine i partnera „16+1“ u Beogradu.

„Ja sam smatrao“, dodao je, „da je važno da zarad naše budućnosti to saznamo, da imamo mir i stabilnost sa Albancima za narednih stotinu i dve stotine godina“.

„Građani Srbije smatraju da je bolje da budemo ni na nebu ni na zemlji. Ja mislim da je to pogrešno, da nije dalekosežno i strateško sagledavanje ali moje je da poštujem volju naroda“, rekao je prvi čovek Srbije.

Vučić je za RSE potvrdio da će 11. novembra biti u Parizu, gde i kosovski predsednik Hašim Tači te da će sa predstavnicima Albanaca nastaviti da o razgovara o pitanju Kosova.

„Na sto je sve dozvoljeno da se stavi i zato ja ćutim. I kada slušam gluposti o, ne znam, Medveđi, Bujanovcu i o ne znam čemu… ja ćutim. Svako neka kaže šta misli, pa ćemo da vidimo možemo li da dođemo do dogovora ili ne možemo. Ja čisto sumnjam, vidim da od tog posla nema ništa, Albanci umesto da smanjuju očekivanja svog naroda, oni ih povećavaju… sve suprotno od onoga što ja radim ovde u Beogradu i Srbiji“, stav je Vučića.

„To je takođe ograničavajući faktor“, naglasio je.

„Kao i licemerni stav dela međunarodne zajednice, u koji ne spadaju Amerikanci, koji govori da se tobož promenama granica, a granice ne znaju gde su, ili pod granicama smatraju granice nezavisnog Kosova, što mi nikada nećemo da priznamo, otvara Pandorina kutija. Pa što ste je onda otvarali 2008. godine, 2006. urušavajući Jugoslaviju, devedesetih godina? Što ste to radili?“, upitao je Aleksandar Vučić.




2 thoughts on “VUČIĆ: Razgraničenje uslov za trajan mir Albanaca i Srba

  1. Цецко

    Александре Вучићу, веома добро се зна где су границе Србије и Албаније! Део Србије, близу Призрена, је у Албанији. То им је Тито захваљујући Србским комунистима поклонио. Једно читаво Србско село је исељено. Бујановац не дирај! Није ти га ћаћа у наследство оставио.

    Reply
  2. Sladjana

    A čuješ li ti sebe č o v e č e??? Kada kažeš rešenje je “razgraničenje“?!?! Pa ti samo tako odvajaš Kosovo od Srbije! Ti u stvari prihvataš postojanje te neke države Kosovo! Samo još da iscrtate granice…. I dosta više sa tim pričama za malu decu… Jasno je da ljudi ne žele više ratovati, dosta im je svega… žele samo neki normalan i miran život… I što ćutite kad su Bujanovac,Medvedja i Preševo u pitanju? Učinite nešto za te ljude tamo. I oni su deo Srbije. Zaustavite prodaju srpskih kuća! Zaustavite iseljavanje! Otvorite tamo nova radna mesta! Ili pak, možda vama odgovara da jednog dana i taj deo Srbije ostane bez Srba…

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *