fbpx

Medveđa: Pomoć privrednicima za kupovinu opreme

Medveđa, Bujanovac, 19. oktobar 2018. (Foto Južne vesti)- Novac za nabavku opreme kako bi započeli ili dodatno razvili sopstveni biznis dobilo je 15 privrednika iz Medveđe, kojima je u proseku pripalo 2.400 evra, prenose Južne vesti.

Osim novca za nabavku opreme, kaže Maša Bubanja, predstavnica organizacije Help koja vodi ovaj projekat, za privrednike će biti organizovane poslovne i stručne obuke u skaldu sa njihovim potrebama.

Ukoliko privrednici, naglašava Bunanja, naiđu na bilo kakav problem u toku započinjanja posla, moći će i da se konsultuju sa stručnjacima iz ove organizacije.

-Ovaj projekat u Medveđi je realizovan i 2008. godine. Drago mi je što smo ponovo ovde, a sve sa ciljem poboljšanja socio-ekonomske situacije u Medveđi. Nadam se da će naši korisnici u budućnosti postati značajni poslodavci – rekla je Bubanja.

Projektom Podrška socio-ekonomskoj stabilnosti u regionu Zapadnog Balkana novac će dobiti 15 zanatlija, poljoprivrednika i privrednika uslužnih delatnosti iz Medveđe, a među njima su trećina žene.

Za projekat u Medveđi ukupno je izdvojeno 36.000 evra. Program realizuje organizacija Help, a finansira Vlada Nemačke, u saradnji sa Opštinom.

 
Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.