Avganistanska, iranska i srpska kuhinja kod Levka (VIDEO)

 

 

BUJANOVAC, 22. oktobar 2018. – „Hrana nas zbližava“, bio je glavni moto svojevrsnog kulinarskog performansa u nedelju 21. oktobra u restoranu Levko u Bujanovcu.

Učenici Srednje škole Sveti Sava i njihovi drugari migranti sa svojim majkama spremali su svoje nacionalne specijalitete u okviru projekta „Zajedno smo jači“.

Projekat sprovodi Škola Sveti Savaa na velikom stolu našli su se specijaliteti avganistanske, iranske i srpske kuhinje namenjeni gostima škole, među kojima su bili i migranti koji trenutno borave u Bujanovcu.

Profesorka Ivana Mitrović, koja sprovodi projekat objašnjava da su specijalitete spremala po četiri učenika i roditelja, pod budnim okom profesora kuvarstva Bojana Mitića, koji za Bujanovačke objašnjava šta se sve našlo na stolu.

Profesori Ivana i Bojan

Našu kuhinju predstavljali su gravče na tavče sa kobasicom, oslić na orli, krompir salata, oredever, mešana salata, a za desert štrudla i bakin kolač, kaže profesor Bojan.

Gosti iz Irana i Avganistana predstavili su se svojim jelima koje karatkterišu osobeni istočnjački začini:

Oni su spremali kebap, pirinač na nekoliko načina, dinstano i grilovano povrće, piletinu i razne salate.

Uz bogato osveženje, veselu dečiju graju gosti su neobavezno ćaskali uživajući u tri nacionalne kuhinje i prelepom ambijentu restorana Levko.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *