Bašta duginih boja, nova zbirka pesnika iz Božinjevca

BUJANOVAC, 25. oktobar 2018.Miodrag Tomić, pesnik iz Božinjevca kod Bujanovca, oglasio se novom, trećom po redu zbirkom pesama za decu.

Posle Vragolija čarolija (2014.)  i Peticije za ćoše (2017.), svetlost dana je, u izdanju „Zapisa“ iz Bujanovca svetlo dana ugledala i Bašta duginih boja.

„U ovoj knjizi razaznajemo glas izvoran, nesputan, prepušten spontanoj melodiji juga i intimnim tonovima detinjstva. Tomić se vezuje za zavičajne slike odrastanja deteta i to osećanje čini suštinu ovog rukopisa (…) Sa mnogo zanosa on niže stihove o dečijim i životinjskim ljubavima, brigama, strepnjama, školi i školskim obavezama, poentirajući često savetom, porukom, molbom, voljom za životom u Bogu… Iz njegovih stihova isijava životni optimizam, nepatvoreno dobrodušje i čista emocija“, piše između ostalog u recenziji Doc. dr Dušica M. Filipović.

Miodrg Tomić (1953.) rođen je u Trejaku a poeziju piše od najranijeg detinjstva. Pesme su mu objavljene u Leksikonu savremenih srpskih pisaca (2015.).

Dobitnik je mnogih nagrada: Povelje akademskih kriterija na konkursu Udruženja srpskih književnika Slovenije u Ljubljani pod nazivom Pesnikova duša (2015.) i Zlatno pero (2016.), Književne nagrade Kluba umetničkih duša u Mrkonjić Gradu (2018.).

Pored izdavača, štampanje knjige pomogla je i Opština Bujanovac.

Prema rečima autora, priprema četvrtu knjigu poezija koja će, za razliku od prethodnih, imati ljubavnu tematiku.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *