Čitalac Bujanovačkih o uslovima na Dečijem odeljenju vranjske Bolnice

Bujanovac, Vranje, 14. novembar 2018. (Foto Južne vesti) -Čitalac Bujanovačkih, čiji je identitet poznat redakciji, poslao nam je mejl o uslovima na Dečijem odeljenju Bolnice u Vranju gde je hospitalizovano njegovo dete.

Njegovo pismo prenosimo u celosti, uz napomenu da on i njegova supruga, koja je zajedno sa detetom, apeluju na nadležne u ovoj ustanovi da probleme i nedostatke koje navodi što pre pokušaju da reše:

”Poštovani, želeo bih da svoje negativno mišljenje o Dečijem odeljenju podelim sa vama u želji da javno iznesete stanje u ustanovi u kojoj i mi Bujanovčani boravimo kada to zatreba.

Moja supruga primljena je sa detetom od 16 meseci na Dečije odelenje, na kome ne postoji ni jedan uredjaj za grejanje prostorije, radijatori su hladni, klime u sobama ne rade iako na odelenju borave bebe i deca uzrasta godinu, dve, tri…

S obzirom da su noći hladne i temperature oko nule, sramota je da javna ustanova u kojoj borave bolesni još više razboljeva iste, a pritom po izlasku smo dužni da platimo što smo spavali u ledenim sobama jer nam je beba bolesna!

Još nešto što bih podelio sa vama tiče se pacijenata iz izbeglickog kampa u Bujanovcu.

Naime, žena koja je iz tog kampa je takodje na istom odeljenju, sa malim detetom.

U trenutku dolaska u bolnicu nije imala kod sebe ni pelene za bebu, ni odeću za bebu i ostalo, sestre iz bolnice su nekoliko puta zvale kamp da se navedeno dostavi bolnici, međutim niko se nije oglasio ni posle tri dana.

Ja sam joj kupio pelene za bebu, dao hranu koliko sam bio u mogućnosti, pozajmljivao telefon da pozove supruga koji je u kampu, i smatram da je sramota za ljude koji su zaposleni u kampu što ne rade ništa! Hvala!”- završava čitalac čiji je identitet poznat redakciji.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *