Preševo: Izložba opasnija od požara

Izložba je već bila postavljena

Plomba zbog pritivpožarnog sistema

Bujanovac, Preševo, 17. novembar 2018.- Izložba umetničkih fotografija “PreFoto” umesto u preševskom Domu kulture biće ootvotena na platou ispred ove ustanove u subotu u 19 sati.

Slučajno ili ne, policija je stavila plombu na ulazna vrata Doma kulture u petak, posle radnog vremena, sa obrazloženjem da u objektu ne postoji protiv-požarni sistem.

Doduše, ovaj sistem nikada nije ni postojao u zgradi tik pored preševske stanice policije, u kojoj se nalaze lokalna televizija i još neke institucije, pa je utoliko zanimljivije što se neko tek u petak u 15:30 sati, kada je izložba već bila postavljena, setio da “Abdulah Krašnuca” nema PP sistem.

Organizator izložbe Valjon Arifi ne želi da ulazi u motive nadležnih što su izabrali baš ovaj trenutak za zatvaranje Doma kulture.

Slučajnost ili nešto drugo: Valjon Arifi

-U sredu su nas iz Doma kulture zvali da nam kažu da su bili iz nadležne službe policije i da su rekli da će zatvoriti zgradu. Uspeli smo, uz posredovanje narodnog poslanika Fatmira Asanija da zatvaranje odložimo za ponedeljak, s obzirom da je izložba već bila postavljena. Međutim, ispostavilo se da je obećanje bilo lažno, kaže Arifi.

Na ovoj osmoj po redu izložbi izloženo je 70 fotografija umetnika iz Beograda, Novog Sada, sa Kosova, iz Albanije, Turske, Nemačke, a 40 umetnika je i stiglo u Preševo.

-Ponuđen nam je alternativni prostor ali smo iz revolta izložbu postavili na otvorenom, kaže Arifi.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *