Saša Arsić: Vučiću nije smetatala ni zastava Kosova u Parizu

Bujanovac, 28. novembar 2018.- Politički predstavnici Srba koji su u koaliciji na vlasti sa albanskim strankama, smatraju da su državni organi ti koji treba da reaguju zbog postavljanja zastave Albanije na zgradi opštine povodom dana državnosti te zemlje.

Saša Arsić, član Opštinskog veća i okružni koordinator Narodne stranke, čiji stav i iznosi povodom zastave, kaže da je ovo problem iz nadležnosti državnih organa:

-Država treba da reši da li je dozvoljeno da se za vreme ovakvih praznika na javnim mestima mogu isticati simboli i zastave drugih država. Ali, aktuelna državna vlast ne reaguje povodom toga ni u Preševu a ni u Bujanovcu, kaže Arsić i dodaje da su u Bujanovcu “svi napeti”.

– A napeti su zbog ovih novih termina u rečniku predsednika Vučića kao što su razgraničenje, postizanje sporazuma sa Kosovom koje će omogućiti Kosovu ulazak u sve međunarodne institucije tako da ne bih iznosio lični stav po pitanju ovog. Video sam da predsedniku Vučiću zastava Kosova nije smetala u Parizu a imao je dobar pogled iz pozadine na istu.

-Mi u Bujanovcu živeli smo i sada živimo i živećemo zajedno i sa Albancima i sa Romima sa kojima delimo iste probleme kao što su nezaposlenost, odlazak mladih iz ove opštine tako da se svi zajedno moramo potruditi da živimo bolje, završava Arsić.

Albanci su jutros, kao i svakog 28. novembra od 2002. godine, povodom nacionalnog praznika Albanije, na zgradi opštine istakli zastavu te zemlje.

Nenad Mitrović, šef odbora SNS rekao je za Bujanovačke da pitanje oko postavljanja zastave treba postaviti srpskim liderima iz vladajuće koalicije.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *