fbpx

Koji preduzetnici iz Bujanovca su podelili 19 miliona dinara

Bujanovac, 30. novembar 2018. Preduzetnicima iz Bujanovca, Preševa i Medveđe u petak su u Bujanovcu uručeni ugovori o subvencijama koje dodeljuje Koordinaciono telo za jug Srbije.

Koordinaciono telo za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa je za subvencionisanje malih i srednjih preduzeća u 2018. godini opredelilo 40 miliona dinara. Ukupan iznos sredstava koje će dobiti 7 preduzetnika u opštini Bujanovac iznosi 19,1 milion dinara, za 8 preduzetnika iz Preševa je izdvojeno 17,9 miliona, a za jedno preduzeće iz Medveđe 3 miliona dinara.

Predsednik Koordinacionog tela Zoran Stanković je rekao da će na samom startu ova ulaganja obezbediti zapošljavanje više od 30 ljudi.

„Koordinaciono telo šesti put dodeljuje subvencijesa ciljem da poboljša kvalitet života stanovnikaovog područja. Obezbeđena su i sredstva za narednu godinu“, rekao je Stanković.

Po njegovim rečima, Koordinaciono telo je bilo izloženo velikom pritisku lokalnih samouprava da se obezbede subvencije koje su prošle godine izostale.

Moramo iskoristiti sve raspoložive mogućnosti da pomognemo preduzetnicima. Očekujem nova zapošljavanja“, poručio je predsednik opštine Bujanovac Šaip Kamberi.

Aleksandar Zdravković, predstavnik bujanovačkog preduzeća „Tomi Plast“,  koje zapošljava 20 radnika, se zahvalio na subvenciji od 2,9 miliona dinara, istakavši da će sredstva biti iskorišćena za kupovinu opreme.

„Bavimo se otkupom mleka i proizvodjom sira i kačkavalja. Naše proizvode plasiramo širom Srbije, a subvencije, koje dobijamo po prvi put, će uticati na povećanje proizvodnje“, rekao je Zdravković.

Preduzeće „Mahagoni“ iz Velikog Trnovca koje proizvodi pvc stolariju će za nabavku mašina dobiti 1,9 miliona dinara.

Kako je za Bujanovačke izjavio predstavnik firme Alban Arifi, ovakva pomoć mnogo znači i sigurno će omogućiti zapošljavanje najmanje dva nova radnika.

Za subvencije je konkurisalo 41 preduzeće. Najmanji pojedinačni iznos dodeljenih sredstavaiznosi 1,15 miliona, a najveći 3 miliona dinara. Isplata subvencija će se realizovati početkom decembra.

Spisak firmi iz Bujanovca:

1. Prvredno društvo AL-EUROPA DOO BUJANOVAC – VELIKI TRNOVAC iznos: 2.997.228
2. SELMA COMMERCE DOO BUJANOVAC iznos: 2.963.815
3. AGROADRIA DOO BUJANOVAC
iznos: 2.963.252
4. PPREDUZEĆE ZA PROZVODNJU I TRGOVINU USLUGA „KARLA“ DOO BUJANOVAC
iznos: 2.435.457
5. CAKI BAU DOO BUJANOVAC
iznos: 2.900.800
6. TOMYPLAST DOO BUJANOVAC
iznos: 2.941.400
7. SZR MAHAGONI VELIKI TRNOVAC
iznos: 1.898.047

   
Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *