Bujanovac kao Karibi, trenutno +34 C

Tačno vreme: SC Mladost u 18 sati

Bujanovac, 7. decembar 2018.- Trenutna temperatura u Bujanovcu u petak 7. decembra 2018. u 18 sati iznosi + 34 stepena Celzijusa!

Toplije nego u Havani, usred Kariba, gde je u ovom momentu +27 C.

Ne, nije štamparska greška, nismo ni greškom postavili bajatu vest, a ni Bujanovačke nisu postale satiričan ili, daleko bilo, nekakav “fejknjuz” portal.

U Bujanovcu se trenutno kuvamo od vrućine kao usred jula, bar ako je suditi prema onom digitalnom sokoćalu na krovu Sportske hale koje pokazuje datum, vreme i temperaturu.

Pomenuta je sprava, osim temperature pobrkala i vreme pa je u 18 sati pokazivala 14:48:57. Datum je, ruku na srce, bio ispravan.

Ipak, ova greška paradigmatična je i poučna: Živimo u mraku i u laži! U Bujanovcu je vreme odavno stalo, reći će dežurni cinik među nama. Šta li bi na ovo rekla stanovita Nada Macura?

Zato ovaj mali ogled neka posluži nadležnima u Javnoj ustanovi SC Mladost da oprave mašinu iako su ti kompjuteri, što bi rekao kolega iz stare škole, “đavoleška rabota”.

Bujanovac jeste čudo, u njemu je svašta moguće, ali baš da u decembru bude + 34 Celzijusovih stepeni nadrealno je i za Bunjuela.

Inače, trenutna temperatura u gradu je 1 stepen u minusu, a tokom noći očekuje nas mraz od -3.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *