Sportski vikend: U znaku borbe za opstanak

Piše: N. Stevanović

Rukomet i odbojka za vikend u SC Mladist (foto Bujanovačke)

Bujanovac, 7. decembar 2018. Bujanovački sportski klubovi ovog vikenda nastavljaju borbu za prvenstvene bodove – rukometaši BSK Heba igraju derbi začelja na svom terenu sa ekipom Pirota, a KMF BSK putuje u Majdanpek.

Rukometni klub BSK Heba, po rečima trenera Gorana Taškovića, nikada nije bio u većoj krizi – i finansijskoj i kadrovskoj, pa bujanovački rukometaši pokušavaju da izbore ne samo opstanak u Prvoj ligi istok već i opstanak samog kluba.

U poslednjoj utakmici prvog dela sezone, koja se igra u Sportskoj hali „Mladost“ u subotu od 17:30, rukometaši će protiv pretposlednje ekipe na tabeli potražiti izlaz iz loše serije i tri uzastopna poraza.

„U nezavidnoj situaciji smo i mi i oni. Naš klub je napustilo desetak igrača po završetku prošle sezone, ali očekujem da pobedom završimo polusezonu“, rekao je trener Tašković za Bujanovačke.

Fudbaleri KMF BSK će imati znatno teži zadatak jer u 8. kolu Treće futsal lige istok u subotu gostuju u Majdanpeku ekipi Miners, koja je trećeplasirana na tabeli i važi za favorita u ovom meču.

Mladi košarkaši u Bojniku (foto Bujanovačke)

„U Majdanpek putujemo praktično sa drugim timom zbog povreda i suspenzija igrača, ali svakako da se nećemo predati bez borbe“, rekao nam je Dejan Dodić, trener bujanovačkog kluba.

Svoje mečeve u Međuokružnoj ligi Leskovac će u subotu odigrati i odbojkačice BSK-a.

U hali Mladost na programu su dve utakmice: od 11:30 protiv ekipe Gračanice, potom sa ekipom Prokuplja od 15:30.

Kadeti KK „Play 017“ u nedelju gostuju vršnjacima iz kluba „Pusta reka“ u Bojniku, u kvalifikacijama za kvalitetnu kadetsku ligu.  Istog dana će i najmlađi takmičari ovog kluba u okviru minibasket lige odigrati utakmicu u Vlasotincu.




One thought on “Sportski vikend: U znaku borbe za opstanak

  1. Siljin nekadasnji ortak

    Siljo siljo kolko si para potrosio i uzeo od tog kluba, ziveo bi 100 godina u toj ligi, a ti lopove sad ti malo 3 miliona…

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *