Predlog budžeta 1,05 milijardi za 2019

Piše: N. Stevanović; Foto Opštinsko veće/ Bujanovačke

Bujanovac, 18. decembar 2018. – Budžet opštine Bujanovac za narednu godinu iznosiće 1,05 milijardi dinara, sudeći po nacrtu usvojenom na današnjoj sednici Opštinskog veća.

U odnosu na ovu godinu, budžet za 2019. je manji za 200 miliona dinara iz republičke Kancelarije za investiciona ulaganja namenjenih za rekonstrukciju dve škole u bujanovačkoj opštini.

Predstavljajući ovaj finasijski dokument, načelnik Odeljenja za finansije Boban Pavlović je istakao da će izvorni prihodi biti uvećani za 6,9 odsto, dok transferovana sredstva ostaju na ovogodišnjem nivou i iznose 391 milion dinara.

„Masa sredstava za plate biće uvećana za 7 odsto zbog odluke Vlade o povećanju zarada u javnom sektoru“, rekao je Pavlović.

Najveći prihodi u opštinskom budžetu se ostvaruju od poreza na zarade – 206 miliona dinara, dok je iz Koordinacionog tela planirano 115 miliona dinara.

„U izradi budžeta smo se rukovodili realnim mogućnostima“, rekao je predsednik opštine Bujanovac Šaip Kamberi.

Na samoj sednici je, na Kamberijev predlog, izvršena promena iznosa sredstava za pojedine infrastrukturne projekte, a takođe je i prvobitnih 3 miliona dinara namenjenih za Nacionalni savet Albanaca uvećano na 5 miliona.

Za medije će, kao i ove godine, biti izdvojeno 5 miliona dinara.

Javna rasprava o budžetu opštine će biti održana u četvrtak (20. decembra) od 14 časova u prostorijama Ekonomskog fakulteta.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *