Posle pisanja Bujanovačkih izveštaj predsednika SO pojavio se na sajtu Agencije

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 20. decembar 2018. –Nakon pisanja Bujanovačkih, izveštaj o prihodima i imovini predsednika SO Bujanovac Adnana Salihua sada je dostupan na sajtu Agencije za borbu protivkorupcije, a na intervenciju skupštinske službe.

Nedelju dana nakon što su Bujanovačke objavile tekst o izveštajima funkcionera lokalne samouprave, među kojima u registru Agencije za borbu protiv korupcije, bar onom dostupnom na sajtu, nije bilo izveštaja prvog čoveka skupštine, ovaj dokument se pojavio.

“Kao što sam rekao ranije za vaš portal, taj izveštaj sam pripremio posle stupanja na funkciju, intervenisali smo kod Agencije za borbu protiv korupcije i sada je izveštaj dostupan javnosti”, rekao je danas za Bujanovačke Salihu.

I zaista, datum podnošenja izveštaja – 14.03.2018. godine, ukazuje da je Salihu dokument predao u zakonski propisanom roku od 30 dana od stupanja na funkciju, ali da zbog neažurnosti ili previda Agencije nije bio dostupanp na sajtu.

U izveštaju Adnana Salihua se navodi da mesečno prihoduje 39.250 dinara na mestu predsednika SO Bujanovac i 99.783 dinara kao lekar Doma zdravlja Bujanovac. Dakle, ukupno 139.033 dinara.

Iako podataka o nekretninama nema u izveštaju, Salihu nam je potvrdio da u svom vlasništvu imaporodičnu kuću i automobil Reno iz 2002. godine.

Poput ostalih bujanovačkih funkcionera, on nemadepozite ni štednju u bankama.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *