fbpx

Veličković: TV Bujanovac ostaje u prostorijama

Piše: N. Stevanović; foto VranjeNews 

Bujanovac, 25. decembar 2018. Televizija Bujanovac je pravni sledbenik javnog preduzeća koje ima ugovor o trajnom korišćenju prostorija u kojima se sada nalazi, i to bez naknade“, rekao je Zoran Veličković, vlasnik ove lokalne televizije kojoj je Opštinsko veće naložilo da oslobodi prostorije Doma kulture.

Bujanovačko Opštinsko veće od TV Bujanovac zahteva da Domu kulture, odnosno Biblioteci „14. novembar“ vrati prostor u kojem je nekada bila čitaonica.

“Namera nam je da tom prostoru vratimo prvobitnu namenu”, rekao je na poslednjoj sednici veća predsednik opštine Bujanovac Šaip Kamberi.

Po njegovim rečima, TV Bujanovac je ignorisala nekoliko zahteva da oslobodi spornu prostoriju  pa će po svemu sudeći Opština biti primorana da pribegne zakonskim mehanizmima.

Međutim, većinski vlasnik TV Bujanovac Zoran Veličković negira ove navode.

„Nije bilo više naloga, ni pisanih ni usmenih, ovo je prvi zvanični nalog koji smo dobili“, kaže Veličković.

Kao vlasnik TV Bujanovac ponašaću se u skladu sa svim preuzetim pravima i obavezama proisteklim iz prenosa vlasništva, a jedno od njih je i pravo na trajno korišćenje tih prostorija bez naknade, na osnovu ugovora javnog preduzeća čiji je TV Bujanovac pravni sledbenik“, reaguje Veličković na Kamberijevu najavu o pokretanju pitanja 2 opštinska stana koje, kako je rekao, ova medijska kuća koristi besplatno već tri godine.

Nakon povlačenja države iz medija i neuspešne privatizacije Javnog preduzeća „Radio-televizija Bujanovac“, Zoran Veličković je postao vlasnik ovog preduzeća maja meseca prošle godine, otkupivši većinski udeo od jednog deoničara za jedan dinar.

Veličković u svom vlasništvu ima i RTV Vranje.
Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *