Jelena iz Rakovca i njene ćerke dobile novu kuću

Piše: N. Stevanović; foto Bujanovačke

Bujanovac, 28. decembar 2018. – Jelena Mitrović iz Rakovca i njene tri ćerke u četvrtak su dobile ključeve od svoje nove kuće koju im je sagradila Blic Fondacija.

Deset godina nakon što su Milica (15), Emilija (12) i desetogodišnja Anđela ostale bez oca, a Jelena (32) bez supruga, koji je stradao u saobraćajnoj nesreći, i isto toliko vremena provedenih u teškoj nemaštini, porodica Mitrović danas konačno ima razloga za sreću.

Zahvaljujući Blic Fondaciji, svoju trošnu sobu od desetak kvadrata, bez vode i kanalizacije, sa krovom koji prokišnjava, zamenili su za potpuno novu kuću od 60 kvadrata, kompletno opremljenu donacijama kompanija „Forma Ideale“ i “Liber Novus” koje su obezbedile nameštaj i belu tehniku.

Ljiljana Knežević, direktorka fondacije je rekla da je procedura trajala nešto duže jer ova porodica „nije imala bukvalno ništa“, dok Opština Bujanovac nije poklonila parcelu na kojoj je kuća sagrađena.

„Bile su potrebne 2 godine za obezbeđivanje parcele i svih potrebnih dozvola. Lokalna samouprava i Koordinaciono telo za jug Srbije su nam mnogo pomogli u tome, a vranjska Elektrodistribucija je obezbedila priključak na mrežu“, rekla je Knežević.

Ona je naglasila da će devojčice konačno moći da odrastaju uz svoju majku u uslovima dostojnim čoveku.

Prilikom uručenja ključeva majka Jelena nije izdržala da ne zaplače od sreće.

„Svima vama koji ste nam ovo omogućili želim da budete uvek srećni  koliko smo danas moje devojčice i ja“, poručila je Jelena.

Ona i njene ćerke se izdržavaju od socijalne pomoći i dečijeg dodatka, primanja koja iznose tek nešto više od 20.000 dinara mesečno, pa im je pomoć ljudi dobre volje i dalje neophodna.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *