fbpx

Anji mesečno potrebno gotovo 1.000 EVRA, borba se nastavlja

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 3. januar 2019. – Posle pisanja Bujanovačkih, zahvaljujući pomoći dobrih ljudi, posebno iz Bujanovca, Vranja i okoline, devetogodišnja Anja Stojmenović iz Žbevca, koja se bori sa leukemijom, za sada ima sve potrebne lekove za nastavak terapije.

„Poručili smo neophodne lekove, Vesanoid i Vfend. Ljudi su se odazvali apelu za pomoć, koji je upućen i preko vašeg portala, i bilo je uplata. Poslednja je bila iz Bujanovca od oko 48.000 dinara“, rekla je za Bujanovačke Anjina majka Marija, zahvalivši se svima na pomoći.

Ona je objasnila da je jedna kutija leka Vesanoid, koji košta od 35.000 – 40.000 dinara, dovoljna za tri meseca, dok jedan Vfend, od oko 22.000 dinara, pokriva samo desetodnevnu terapiju. Na ovu sumu treba dodati troškove odlaska na kliniku u Niš i boravka tamo.

Po rečima majke, mala Anja je dobro i nastavlja da se bori.

„Svakog četvrtka odlazimo u Niš i ostajemo tamo dok Anja ne primi propisanu dozu citostatika. Ona je jaka i ne da se“, kaže majka.

Porodici Stojmenović iz sela Žbevac je pomoć i dalje neophodna!

Miloš i Marija, pored Anje, imaju i sina Martina od 12 godina i sedmogodišnju ćerku Tamaru.

Roditelji su nezaposleni i troje dece izdržavaju od socijalne pomoći i dečijeg dodatka.

Anji Stojmenović je sredinom prošle godine dijagnostifikovana mijeloidna leukemija, kod koje je nakon mučne hemoterapije i zračenja, postignuta remisija, odnosno broj malignih ćelija je počeo da opada, ali je terapiju neophodno nastaviti.

Bujanovačke apeluju na humane ljude da koliko mogu pomognu lečenje ove devojčice.

Anji i njenoj porodici možete pomoći uplatom priloga na račun:

Miloš Stojmenović banka Intesa: 160-5400101694786-84 (dinarski račun)

                                          RS35-160-5430201027872-02 (devizni račun)

 
Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.