Arsić: Opozicija zamajava narod pričama o zloupotrebama budžeta

Stojanča Arsić, zamenik predsednika opštine za Bujanovačke odgovara na sumnju opozicije o trošenju budžetskog novca na tri kapitalna projekta i razlozima zbog čega je vlast pristala da se o ovome raspravlja na prvoj narednoj sednici lokalnog parlamenta

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 4. januar 2019. -Zbog čega je opštinska vlast odlučila da udovolji zahtevima opozicije, o čemu je za Bujanovačke govorio Miodrag Milković, i predstavi izveštaje o trošenju novca na posebnoj sednici skupštine, ima li zloupotreba i da li je počela predizborna kampanja, Bujanovačke su pitale zamenika predsednika opštine Bujanovac Stojanču Arsića.

BUJANOVAČKE: Nakon više odbijenih zahteva odborničke grupe koalicije okupljene oko SNS da se na sednici SO Bujanovac raspravlja o izveštajima korisnika budžeta i radu komisija, na poslednjoj sednici se desio preokret i obećanje predsednika opštine da će prvo sledeće zasedanje biti posvećeno isključivo ovim pitanjima. Zbog čega takva promena stava?

ARSIĆ: Predsednik Kamberi je garantovao da će na narednoj sednici odbornicima biti prezentovani svi izveštaji, i tako će i biti. Apsolutno ništa ne krijemo, a svi ti podaci su već dostupni javnosti na zvaničnom sajtu opštine. Ispunićemo zahteve opozicije samo da im više ne bismo davali povoda da zamajavaju narod nekakvim pričama o zloupotrebama.

  • Da li iniciranje rasprave o trošenju novca poreskih obveznika predstavlja pripremu opozicije za izbore u 2019, kao što je ocenio Kamberi ?

-Oni su stalno u kampanji. Naumili su da sve do izbora ponavljaju ove zahteve, želeći da ubede građane da kao traže izveštaje zbog saznanja o nepravilnostima, a vlast ih ne daje jer nešto krije; naredna sednica će pokazati ko je bio u pravu.

  • Odbornik Miodrag Milković traži da skupština formira posebnu komisiju koja bi ispitala tzv. kapitalne projekte: transfer stanicu, put Zarbince – Muhovac, i uređenje korita Trnovačke reke. Kako kaže, utrošena su ogromna sredstva, a urađeno je veoma malo ili ništa.

-Spremićemo izveštaje i o tim projektima, u kojima će se jasno videti koliko je urađeno i da li je to “ništa”, i ne samo izveštaje, postaraćemo se da predstavnik instituta CIP, kao nadzornog organa, prisustvuje sednici i pruži odgovore na sva pitanja.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *