Kadri Veselji: Nećemo tražiti pripajanje tri opštine

 Izvor: AlJazeera i agencije; foto EPA/PrtSc
Bujanovac, Priština, 5. januar 2019.- Vlasti Kosova spremne su prihvatiti da Preševo, Medveđa i Bujanovac budu pripojeni Kosovu ako Srbija smatra da bi im s Kosovom bilo bolje, kaže predsjednik Skupštine Kosova.

Predsednik Skupštine Kosova Kadri Veselji je izjavio da u nastavku dijaloga Srbije i Kosova neće tražiti pripajanje delova teritorija, ali da neće ni dati bilo koji deo teritorije Kosova.

On je u intervjuu za KosovaPress, koji prenosi Koha, rekao da će vlasti Kosova „nastaviti da brinu“ za Albance koji žive u tri opštine na jugu Srbije, u Preševskoj dolini.

Spremni su da prihvate da te tri opštine – Preševo, Medveđa i Bujanovac – budu pripojene Kosovu ako, kako kaže, „Srbija smatra da bi im sa Kosovom bilo bolje i ako takva odluka nikoga ne bi povredila“.

Uveren je da će, uz podršku partnera, Kosovo dobiti mesto u Ujedinjenim nacijama, kao i da je priznanje nezavisnosti Kosova neizbežno.

„Neizbežno je da Srbija prizna Kosovo. Mnogi pitaju šta Srbija dobija kada mi ništa ne dajemo. Ali, to je pogrešno jer pitanje je šta Kosovo dobija, šta moj narod dobija. Zato idemo u dijalog sa Srbijom“, rekao je Veselji.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *