Inspekcijska kontrola nepropisnog parkiranja bez rezultata (Video)

Piše: N. Stevanović; foto Bujanovačke

Bujanovac, 8. januar 2019. – Pojačana kontrola zauzeća javnih površina, prvenstveno parkiranja na trotoarima u Bujanovcu, „za sada nije dala očekivane rezultate“, priznao je za Bujanovačke načelnik Odeljenja za inspekcijske poslove Agim Rašiti, koji je i najavio kontrolu o čemu možete čitati OVDE.

Opšti utisak da nadležne opštinske inspekcije od 18.  decembra, kada je izdat nalog za pojačanu kontrolu, nisu uradile mnogo kada je reč o nepropisnom parkiranju i zauzeću javnih površina, deli i sam načelnik Rašiti.

Po njegovim rečima, više razloga je uticalo na slabe rezultate.

“Pokušali smo sa usmenim obaveštenjima i opomenama, međutim, to očigledno nije dovoljno. Treba imati u vidu i da praktično imamo samo jednog saobraćajnog inspektora”, rekao je za naš portal Rašiti.

On je dodao i da su novogodišnji praznici i opuštenija atmosfera jedan od razloga, naglasivši da je nalog i dalje na snazi, te da će “i dalje insistirati da se problem reši”.

Načelnik nije mogao da nam da podatak koliko je kazni za parkiranje izdato u poslednjih 20 dana.

Pored Odeljenja za inspekcijske poslove opštine Bujanovac, u opštini navode da veliki deo odgovornosti snosi i lokalna Policijska stanica, čiji službenici u većini slučajeva tolerišu nepropisno parkiranje, a posebno vlasnike vozila koja su uzurpirala nekoliko javnih lokacija i od njih napravila svojevrsno „groblje automobila“, pre svega u glavnoj ulici od ulaza u grad ka centru i u Ulici Josifa Janjića.

U međuvremenu, pojavilo se još jedno „usko grlo“- završetak nove pešačke zone kod Komiteta i Tržnog centra Balkan, gde je prostor uzurpiran nepropisno parkiranim kolima.

Dok se ovaj problem ne reši pešacima ostaje da se dovijaju kako znaju i umeju, kao na video snimku Bujanovačkih:

Kako se prolazi trotoarom u glavnoj ulici ka centru

Gepostet von Bujanovačke am Montag, 17. Dezember 2018

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *